Utrecht

Utrecht is een stad met een aantal zeer goede hogescholen, waaronder Hogeschool Utrecht en de HKU, en natuurlijk de Universiteit Utrecht. Naast (internationale) studentenstad is Utrecht een stad met een sterk cultureel karakter waar je je al snel thuis zult voelen!

Amazonedreef

Wonen aan de Amazonedreef betekent wonen in de groene en ruim opgezette wijk Overvecht in de stad Utrecht. Overvecht biedt veel voorzieningen: meerdere parken, een groot aanbod van basisscholen, een groot wijkwinkelcentrum, een bibliotheek, een eigen treinstation en een wijkbureau. Ook op sportief en cultureel gebied biedt Overvecht vele mogelijkheden met zwembad De Kwakel, schaatsbaan De Vechtsebanen en het grote recreatiegebied Ruigenhoek om de hoek.

De woningen

In Mei 2015 is aan de Amazonedreef een prachtig project opgeleverd bestaande uit 17 1-kamer- (studio’s) en 88 2,3 en 4-kamerappartementen + 5 commerciële ruimtes. De Amazonedreef is gelegen in de wijk Overvecht van Utrecht en op 10 minuten fietsen van treinstation Overvecht. Het complex bestaat uit studio’s vanaf 38m2 en appartementen vanaf 58m2. Het heeft een inpandige fietsenstalling en parkeergarage en is voorzien van een elektronisch toegangscontrolesysteem. Alle woningen beschikken over een eigen loggia of buitenruimte. In het gebouw is een lift aanwezig.

Informatie

Huurprijzen

De studio’s vanaf 38m2 hebben een huurprijs vanaf € 678,67 en prijzen variëren afhankelijk van oppervlakte van de studio. De appartementen beginnen bij een huurprijs vanaf € 897,50.

Servicekosten

Voor alle woningen in het gebouw geldt naast de kale huurprijs een toeslag in de vorm van servicekosten van € 50,00. In dit bedrag zitten verwerkt:

  • Gas, water en elektra voor de gemeenschappelijke ruimtes,
  • Schoonmaakkosten voor de gemeenschappelijke ruimtes.

Bijkomende kosten

Je dient rekening te houden met de gemeentelijke belastingen die je als inwoner van Utrecht moet betalen. In sommige gevallen kun je voor (gedeeltelijke) kwijtschelding van die belasting in aanmerking komen (kijk voor de tarieven en voorwaarden op de website van de gemeente Utrecht). Verder zijn de woningen volledig zelfstandig en dien je zelf zorg te dragen voor een leveringsovereenkomst van Water, Gas en Elektra voor de eigen woning.

Parkeerplaats

Bij het complex bevinden zich tevens 80 parkeerplaatsen op afgesloten eigen terrein. De huur van een parkeerplaats is optioneel en bedraagt € 50,- per maand per parkeerplaats. Huur van meerdere parkeerplaatsen voor meerdere auto’s of motorfietsen is mogelijk.

Huurtoeslag

Op de woningen tot een kale huurprijs van € 710,68 kan vanaf 23 jaar en ouder huurtoeslag aangevraagd worden. Op alle andere woningen niet. Voor meer informatie over de huurtoeslag verwijzen wij je naar de site van de belastingdienst. Ten behoeve van een proefberekening geven wij nog geen onderverdeling van servicekosten aangezien het een voorschot betreft en de feitelijke kosten nog niet bekent zijn. Meer informatie over huurtoeslag vind je op de site van de belastingdienst.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen als huurder voor een woning stellen we een aantal voorwaarden:

  • Je dient een bruto-maandinkomen van tenminste 2 maal de kale maandhuur (excl. servicekosten) te hebben. Ontvangst van studiefinanciering/lening telt niet mee als inkomen.
  • Heb je geen of te weinig inkomen uit werk dan voldoet ook een garantstelling met kopie legitimatiebewijs van bijvoorbeeld je ouders/verzorgers indien je student bent. Houd er daarbij rekening mee dat we een bewijs van inkomen vragen van je ouders van tenminste 3,5 maal de kale huurprijs per maand.
  • Samenwonen is toegestaan voor bewoners die een duurzame relatie erop na houden, het laagste en tweede inkomen van jullie beide telt in bovenstaande berekening dan maar voor de helft.
  • Wij vragen voor deze locatie om documentatie om aan te kunnen tonen dat u aan de gestelde eisen en voorwaarden kunt voldoen. Daarbij vragen wij van u als kandidaat huurder en van de mogelijke borgsteller om kopie ID, bewijs van inkomen in de vorm van 3 aaneengesloten salarisspecificaties of jaarrekening, bewijs van storting van dit inkomen op een bankrekening en een uitreksel BRP (Basis Registratie Personen) van uw huidige woonadres,
  • In sommige gevallen kan een waarborgsom van 2 maanden gerekend worden,
  • Wij behouden ons het recht voor om zonder opgaaf van reden kandidaten af te wijzen,
  • De minimale huurtermijn van een woning is 12 maanden,
  • Onderverhuur is niet toegestaan en hierop wordt actief gecontroleerd.

Inschrijven

Hier info voor inschrijven

Projecten