Tilburg

Wonen in de Oosterpoort in Tilburg betekent wonen op 10 minuten loopafstand van de sfeervolle binnenstad én het centraal station. Tilburg telt 1 student op elke 7 inwoners en dat zorgt voor een sfeervolle binnenstad. Naast de aanwezigheid van een aantal zeer goede hogescholen en universiteit zijn er in Tilburg volop mogelijkheden voor uitgaan, cultuur, sport en ontspanning. De stad kent een groot aantal evenementen, waaronder natuurlijk de Tilburgse kermis, de grootste van de Benelux. Tilburg is naast (internationale) studentenstad een stad met een sterk cultureel karakter waar je je niet snel zult vervelen!

Oosterpoort I

Begin 2013 is project Oosterpoort in Tilburg gerealiseerd. De Enschotsestraat waaraan het project is gelegen, biedt toegang tot het centrum vanaf Ringbaan-Oost. Het complex met zelfstandige eenheden bestaat uit een deel met hoofdzakelijk studio’s (76 in totaal, variërend in grootte van 24 tot 26 m2). Het complex heeft een eigen wasserette, fietsenstalling en parkeergarage en is voorzien van een elektronisch toegangscontrolesysteem.

De Studio's

Alle studio’s en appartementen zijn voorzien van een eigen luxe keuken voorzien van inbouwapparatuur. Verder beschikken alle studio’s en appartementen over centrale verwarming, internet- en tv-aansluiting, intercom, eigen douche en toilet.

Informatie

Huurprijzen

De studio’s vanaf 24m2 hebben een huurprijs vanaf € 537,04 en prijzen variëren afhankelijk van oppervlakte van de studio tot een prijs van € 550,00 voor de grootste studio’s.

Servicekosten-links

Voor alle studio’s in het gebouw geldt naast de huurprijs een toeslag in de vorm van servicekosten. De hoogte van het voorschot servicekosten is € 61,- per maand. Eens per jaar worden de werkelijke kosten met dit voorschot verrekend. In dit bedrag zitten verwerkt:

 • Gas, water en elektra voor de eigen woning,
 • Gas, water en elektra voor de gemeenschappelijke ruimtes,
 • Schoonmaakkosten voor de gemeenschappelijke ruimtes,
 • Huismeester.

Bijkomende kosten

Bijna alles is geregeld voor je, maar je dient nog rekening te houden met de gemeentelijke belastingen die je als inwoner van Tilburg moet betalen (kijk voor de tarieven op de website van de gemeente Tilburg).

Parkeerplaats

Bij het complex bevinden zich tevens 45 parkeerplaatsen op afgesloten, overdekt eigen terrein. De huur van een parkeerplaats is optioneel en bedraagt € 52,50 per maand per parkeerplaats. Huur van meerdere parkeerplaatsen voor meerdere auto’s of motorfietsen is mogelijk.

Huurtoeslag

Op de studio’s kan vanaf 23 jaar en ouder huurtoeslag aangevraagd worden. Voor meer informatie over de huurtoeslag verwijzen wij je naar de site van de belastingdienst. Ten behoeve van een proefberekening geven wij nog geen onderverdeling van servicekosten aangezien het een voorschot betreft. Meer informatie over huurtoeslag vind je op de site van de belastingdienst.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen als huurder voor een woning stellen we een aantal voorwaarden:

 • Heb je geen of te weinig inkomen uit werk dan voldoet 3 maanden borg in veel gevallen ook.
 • Samenwonen is toegestaan voor bewoners die een duurzame relatie erop na houden, het laagste en tweede inkomen van jullie beide telt in bovenstaande berekening dan maar voor de helft.
 • Wij vragen voor deze locatie om documentatie om aan te kunnen tonen dat u aan de gestelde eisen en voorwaarden kunt voldoen. Daarbij vragen wij van u als kandidaat huurder en van de mogelijke borgsteller om kopie ID, bewijs van inkomen in de vorm van 3 aaneengesloten salarisspecificaties of jaarrekening, bewijs van storting van dit inkomen op een bankrekening en een uitreksel BRP (Basis Registratie Personen) van uw huidige woonadres,
 • In sommige gevallen kan een waarborgsom van 3 maanden gerekend worden,
 • Wij behouden ons het recht voor om zonder opgaaf van reden kandidaten af te wijzen,
 • De minimale huurtermijn van een woning is 12 maanden,
 • Onderverhuur is niet toegestaan en hierop wordt actief gecontroleerd.

Inschrijven

Hier info voor inschrijven

Projecten