Breda

Breda is een ideale stad voor studenten en jonge professionals. Met 168.000 inwoners is Breda een grote stad met alle faciliteiten die daarbij horen. Bovendien heeft Breda de typische ‘gezelligheid’ van Brabant. Studeren is meer dan alleen een goede opleiding. Uitgaan, sporten, werken én goed wonen, horen bij een studentenstad. Breda is trots op de naam Beste Binnenstad (2009-2011). Breda heeft een geroemd winkelcentrum, biedt veel toegang tot cultuur in diverse musea en theaters en kent een bruisend uitgaansleven in de binnenstad. Bovendien barst het in Breda van de evenementen: van het Jazzfestival tot popfestival Breda Barst in het Valkenberg Park.

Achter de Blauwe Hand

Begin 2013 is project Achter de Blauwe Hand in Breda gerealiseerd. Het complex is gelegen net achter de Haagdijk, de oudste winkelstraat van Breda. Het complex bestaat uit 52 zelfstandige appartementen en studio’s (30-55m2) en een gemeenschappelijke binnenplaats. Er is een fietsenstalling en een overdekte parkeergarage en alle woningen en gemeenschappelijke ruimten zijn voorzien van een elektronisch toegangscontrolesysteem. Het complex biedt betaalbare huurwoningen voor degene die graag in de buurt van het centrum, maar op een rustige plek willen wonen.

De woningen

Alle woningen zijn voorzien van een eigen luxe keuken met inbouwapparatuur. De studio’s beschikken over eigen keuken met 2 pits kookplaat, afzuigkap en combinatie koelkast met vriezer. De appartementen hebben een 4 pits kookplaat en beschikken ook over een vaatwassser. Alle woningen beschikken over een badkamer met douche en wastafel. Het toilet van de apartementen bevindt zich in de gang, in de studios’s is het toilet gesitueerd in de badkamer. De appartementen beschikken daarnaast over een aparte berging in de gang met aansluitmogelijkheden voor wasmachine en droger. De studio’s hebben een eigen afsluitbare berging in de parkeergarage van het complex. De woningen zijn ruim van opzet en beschikken over een eigen voordeur aan de binnenkant van het complex.

Verder beschikken alle woningen over:

 • Centrale verwarming
 • Eigen meterkast
 • Internet- en tv-aansluiting
 • Intercom

Informatie

Huurprijzen

De woningen in het complex hebben afhankelijk van de indeling en grootte varierende huurprijzen vanaf € 554,38 kale huur per maand voor de kleinere studio’s tot en met € 725,- voor de grotere appartementen.

Servicekosten

Voor alle woningen in het gebouw geldt naast de huurprijs een toeslag in de vorm van een voorschot op de servicekosten. Het voorschot servicekosten voor alle woningen in dit complex bedraagt momenteel € 50,- per maand. Eens per jaar worden de werkelijke kosten met dit voorschot verrekend. In dit bedrag zitten verwerkt:

 • levering van gas, water en elektra voor de gemeenschappelijke ruimte,
 • vergoeding voor de schoonmaak van de algemene ruimte,

Bijkomende kosten

Je dient rekening te houden met de gemeentelijke belastingen die je als inwoner van Breda moet betalen. In sommige gevallen kun je voor (gedeeltelijke) kwijtschelding van die belasting in aanmerking komen (kijk voor de tarieven en voorwaarden op de website van de gemeente Breda). Je dient tevens zelf voor je woning een elektriciteit contract, warmte- en waterlevering af te sluiten met een leverancier. De kosten hiervoor zijn variabel en afhankelijk van je eigen verbruik.

Parkeerplaats

Bij het complex bevinden zich tevens 29 parkeerplaatsen op afgesloten en overdekt eigen terrein. De huur van een parkeerplaats is optioneel en bedraagt € 36,30,- per maand per parkeerplaats. Huur van meerdere parkeerplaatsen voor meerdere auto’s of motorfietsen is mogelijk.

Huurtoeslag

Op de woningen tot een prijs van € 710,- kan vanaf 23 jaar en ouder huurtoeslag aangevraagd worden. Op alle andere woningen niet. Voor meer informatie over de huurtoeslag verwijzen wij je naar de site van de belastingdienst. Ten behoeve van een proefberekening geven wij nog geen onderverdeling van servicekosten aangezien het een voorschot betreft en de feitelijke kosten nog niet bekent zijn. Meer informatie over huurtoeslag vind je op de site van de belastingdienst.

Selectiecriteria &Voorwaarden

Om in aanmerking te komen als huurder voor een woning stellen we een aantal voorwaarden:

 • Je dient een bruto-maandinkomen van tenminste 2 maal de kale maandhuur (excl. servicekosten) te hebben. Ontvangst van studiefinanciering/lening telt niet mee als inkomen.
 • Heb je geen of te weinig inkomen uit werk dan voldoet ook een garantstelling met kopie legitimatiebewijs van bijvoorbeeld je ouders/verzorgers indien je student bent. Houd er daarbij rekening mee dat we een bewijs van inkomen vragen van je ouders van tenminste 3,5 maal de kale huurprijs per maand.
 • Samenwonen is toegestaan voor bewoners die een duurzame relatie erop na houden, het laagste en tweede inkomen van jullie beide telt in bovenstaande berekening dan maar voor de helft.
 • Wij vragen voor deze locatie om documentatie om aan te kunnen tonen dat u aan de gestelde eisen en voorwaarden kunt voldoen. Daarbij vragen wij van u als kandidaat huurder en van de mogelijke borgsteller om kopie ID, bewijs van inkomen in de vorm van 3 aaneengesloten salarisspecificaties of jaarrekening, bewijs van storting van dit inkomen op een bankrekening en een uitreksel BRP (Basis Registratie Personen) van uw huidige woonadres,
 • In sommige gevallen kan een waarborgsom van 2 maanden gerekend worden,
 • Wij behouden ons het recht voor om zonder opgaaf van reden kandidaten af te wijzen,
 • De minimale huurtermijn van een woning is 12 maanden,
 • Onderverhuur is niet toegestaan en hierop wordt actief gecontroleerd.

Inschrijven

Hier info voor inschrijven

Projecten