Tilburg

Wonen aan de Noordhoekring in Tilburg betekent wonen op 5 minuten loopafstand van de sfeervolle binnenstad én het centraal station. Tilburg telt 1 student op elke 7 inwoners en dat zorgt voor een sfeervolle binnenstad. Naast de aanwezigheid van een aantal zeer goede hogescholen en universiteit zijn er in Tilburg volop mogelijkheden voor uitgaan, cultuur, sport en ontspanning. De stad kent een groot aantal evenementen, waaronder natuurlijk de Tilburgse kermis, de grootste van de Benelux. Tilburg is naast (internationale) studentenstad een stad met een sterk cultureel karakter waar je je niet snel zult vervelen!

Noordhoekring

In september 2014 is aan de Noordhoekring in Tilburg een prachtig project opgeleverd bestaande uit 179x 1-kamer- (studio’s) en 3x 2-kamerappartementen + commerciële ruimte. De Noordhoekring is gelegen in het centrum van Tilburg en op 500 meter van het Centraal Station. Het complex bestaat uit studio’s vanaf 23m2 en heeft een eigen wasserette, inpandige fietsenstalling en parkeergarage en is voorzien van een elektronisch toegangscontrolesysteem en een prachtig dakterras van maar liefst 800 m2 (!). Veel woningen beschikken over een eigen balkon, buitenruimte, dakterras of Frans balkon. In het gebouw is een lift aanwezig.

De woningen

Alle studio’s en appartementen zijn voorzien van een eigen luxe keuken met inbouwapparatuur. Verder beschikken alle studio’s en appartementen over centrale verwarming, internet (100 Mbps up-/download), analoge televisie van Ziggo, intercom, douche, toilet en wastafel.

Informatie

Huurprijzen

De studio’s vanaf 23m2 hebben een huurprijs vanaf € 533,82 en prijzen variëren afhankelijk van oppervlakte van de studio.

Servicekosten

Voor alle woningen in het gebouw geldt naast de kale huurprijs een toeslag in de vorm van servicekosten van € 121,50. In dit bedrag zitten verwerkt:

 • Gas, water en elektra voor de eigen woning en de gemeenschappelijke ruimtes,
 • Schoonmaakkosten voor de gemeenschappelijke ruimtes,
 • Huismeester,
 • 100Mbps glasvezel internet,
 • 30 analoge zenders via Ziggo, eventuele kosten voor een decoder / smartcard zodat je ook digitale zenders kunt ontvangen zitten hier niet inbegrepen,
 • Onbeperkt gebruik van wasserette met professionele wasmachines en gasdrogers.

Bijkomende kosten

Je dient rekening te houden met de gemeentelijke belastingen die je als inwoner van Tilburg moet betalen. In sommige gevallen kun je voor (gedeeltelijke) kwijtschelding van die belasting in aanmerking komen (kijk voor de tarieven en voorwaarden op de website van de gemeente Tilburg).

Parkeerplaats

Bij het complex bevinden zich tevens 44 parkeerplaatsen op afgesloten eigen terrein. De huur van een parkeerplaats is optioneel en bedraagt € 65,- per maand per parkeerplaats. Huur van meerdere parkeerplaatsen voor meerdere auto’s of motorfietsen is mogelijk.

Huurtoeslag

Op somnige woningen kan vanaf 23 jaar en ouder huurtoeslag aangevraagd worden. Op alle andere woningen niet. Voor meer informatie over de huurtoeslag verwijzen wij je naar de site van de belastingdienst. Ten behoeve van een proefberekening geven wij nog geen onderverdeling van servicekosten aangezien het een voorschot betreft en de feitelijke kosten nog niet bekent zijn. Meer informatie over huurtoeslag vind je op de site van de belastingdienst.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen als huurder voor een woning stellen we een aantal voorwaarden:

 • Je dient een bruto-maandinkomen van tenminste 2 maal de kale maandhuur (excl. servicekosten) te hebben. Ontvangst van studiefinanciering/lening telt niet mee als inkomen.
 • Heb je geen of te weinig inkomen uit werk dan voldoet 3 maanden borg in veel gevallen ook.
 • Samenwonen is toegestaan voor bewoners die een duurzame relatie erop na houden, het laagste en tweede inkomen van jullie beide telt in bovenstaande berekening dan maar voor de helft.
 • Wij vragen voor deze locatie om documentatie om aan te kunnen tonen dat u aan de gestelde eisen en voorwaarden kunt voldoen. Daarbij vragen wij van u als kandidaat huurder en van de mogelijke borgsteller om kopie ID, bewijs van inkomen in de vorm van 3 aaneengesloten salarisspecificaties of jaarrekening, bewijs van storting van dit inkomen op een bankrekening en een uitreksel BRP (Basis Registratie Personen) van uw huidige woonadres,
 • In sommige gevallen kan een waarborgsom van 2 maanden gerekend worden,
 • Wij behouden ons het recht voor om zonder opgaaf van reden kandidaten af te wijzen,
 • De minimale huurtermijn van een woning is 12 maanden,
 • Onderverhuur is niet toegestaan en hierop wordt actief gecontroleerd.

Inschrijven

Hier info voor inschrijven

Projecten